De LAKS-monitor 2020

Benieuwd naar de gehele LAKS-monitor 2020? Hierin staan alle landelijke resultaten, wat LAKS daarvan vindt en veel tips voor de leerlingenraad!

Inspraak op school

Vanuit het LAKS vinden we het heel belangrijk dat scholieren inspraak hebben in wat er op school gebeurt. Zij zijn immers degenen die het onderwijs volgen! In dit thema gaan we dieper in op inspraak.

Docenten

Het LAKS wil dat alle scholieren goed onderwijs volgen van bekwame docenten. Helaas zijn er nog wat verbeterpunten als het gaat om docenten. In dit artikel leggen we uit wat die verbeterpunten zijn!

ICT in de klas

Van Kahoot’s die resulteren in chaos tot puike Prezi’s; ICT speelt een steeds belangrijkere rol in het onderwijs, en is daarom belangrijk om eens goed te onderzoeken!

Leren met een beperking

Één op de drie leerlingen in Nederland heeft een beperking, een gigantische groep dus. Daarom is het belangrijk dat ook voor deze leerlingen het onderwijs goed is geregeld.

Pesten

Het LAKS wil dat alle scholieren met een veilig gevoel en plezier naar school kunnen gaan. Daarom vinden we het belangrijk dat we ook onderzoek doen naar pestgedrag op school.

Toetsen

Toetsen zijn een belangrijk, maar niet altijd even leuk onderdeel van het onderwijs. In dit artikel kijken we wat scholieren vinden van alles wat te maken heeft met toetsen.

Gepersonaliseerd leren

Elke scholier is anders en daarom werkt niet elke vorm van lesgeven voor alle scholieren. In dit thema bekijken we of er tijdens de lessen rekening wordt gehouden met de verschillen tussen scholieren.

Manieren en vormen van lesgeven

Hoe deze lessen worden ingevuld kan per school erg verschillen. In dit artikel gaan we dieper in op hoe lessen worden vormgegeven, en wat leerlingen daar van vinden.

Organisatie van de school

Hoe tevreden ben je over je rooster? Zijn er leuke buitenschoolse activiteiten? En houdt de school je goed op de hoogte? In dit artikel gaan we in op de organisatie van de school.

Hoe worden de percentages berekend?

Op deze site kun je terugvinden hoe leerlingen op jouw school oordelen over hun onderwijs. Maar hoe worden deze percentages berekend? En wat betekent dit dan?

Onderzoek doen op school

Verandering teweeg brengen door onderzoekjes te doen op je school. In dit artikel geven we tips hoe je dit kan aanpakken.